BIST 100
9.141,31 -0,67%
DOLAR
39,6080 -0,02%
EURO
46,0067 0,20%
GRAM ALTIN
4.233,27 -1,35%
FAİZ
43,64 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
45,92 -0,19%
BITCOIN
105.734,00 1,86%
GBP/TRY
53,8101 0,36%
EUR/USD
1,1604 0,22%
BRENT
67,73 -5,25%
ÇEYREK ALTIN
6.921,40 -1,35%
Antalya Açık
Antalya hava durumu
32 °

EÜ Botanik Bahçesi’nde Tekstil Sanatında Biyo-Tasarım Uygulamaları

EÜ Botanik Bahçesi’nde tekstil sanatında biyo-tasarım uygulamalarını keşfedin. Doğal malzemelerle yenilikçi tasarımlar!

eu-botanik-bahcesinde-tekstil-sanatinda-biyo-tasarim-uygulamalari-fnQmOuTA.jpg

Ege Üniversitesi (EÜ) Botanik Bahçesi, Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Tekstil Sanatında Biyo-Tasarım Uygulamaları etkinliği düzenlendi. Sanatçı Ayçin Eşiz Öneş’in liderliğindeki uygulama atölyesine, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Yıldırım, akademisyenler, öğrenciler ve sanat tutkunları katıldı.

Sanatçı Ayçin Eşiz Öneş, etkinlikte doğayı ve sanatı bütünleştirerek, doğanın tekstil üzerindeki etkilerini katılımcılara pratik bir şekilde aktardı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hasan Yıldırım, “Ayçin Eşiz Öneş, doğayı ve sanatı harmanladığı eşsiz bir alana imza atıyor. Bizler de Botanik Bahçesi olarak bu çalışmaları sergi formatında sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Tekstil tasarımında biyo-tasarımın nasıl gerçekleştirildiğini ve doğanın sanata nasıl dönüştürüldüğünü, değerli hocamız bizimle paylaşacak. Ayçin Eşiz Öneş hocamıza teşekkürlerimizi sunuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

“Farklı tekniklerle yeni hikâyeler yaratmayı seviyorum”
Sanatçı Ayçin Eşiz Öneş, “Tekstil tasarımında bitki köklerinin kullanımı, sürdürülebilir bir gelecek için öngörülen ve giderek daha çok sanat formu olarak öne çıkan yenilikçi uygulamalardan biridir. Biolace projesi kapsamında, bitkilerin manipülasyonuyla hem gıda olarak hem de kökleriyle dantel benzeri tekstil ürünleri üretme olasılığı araştırılmaktadır. Tekstilde biyo-tasarım, çeşitli alanlarda uygulanmaktadır. Algler, mantarlar ve bakteriler, tasarım için benzersiz fırsatlar sunar. Ben sanatım için gerekli malzemeleri buradan topladım. Ankara'da farklı teknikler kullanarak eserlerime yeni bir soluk kattım ve sanki ait oldukları yere geri dönmüşler gibi hissettirdim. Bu nedenle, ilk kişisel sergim olan bu etkinlik benim için oldukça özeldir. Farklı teknikleri birleştirerek yeni hikâyeler oluşturmayı seviyorum. Mavi baskı tekniği benim için yeni bir yöntem olsa da çok sevdiğim bir tekniktir. Bu tekniği geleneksel tekstil yöntemleriyle birleştirerek daha farklı boyutlar kazandırmayı amaçlıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Eserler sanatseverlerle buluşacak”
Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Botanik Bahçesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Aylin Eşiz Dereboylu, “Botanik alanım nedeniyle baskı ve biyo-tasarımı doğayla entegre etmeye çalışıyoruz. Ayçin Eşiz Öneş, doğayı sanatıyla harmanlayarak çalışmalarını sürdürüyor. Şu anki etkinlikler küçük ölçekli olsa da, yakında Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde büyük bir sergi planlıyoruz.” şeklinde konuştu. Sanat tutkunları, Ayçin Eşiz Öneş’ten bilgi alarak sergiyi gezdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?